Damevennens død

Damevennens død

Kriminalroman, Modtryk 2022, hardback med smudsomslag, ca. 450 sider. Forside: Mikkel Henssel. Udgivelsesdato: 16. september 2022. Udgives også som e-bog og lydbog (indlæst af David Garmark). Bestil bogen >> / Læs anmeldelser >>

Om bogen
Da den pensionerede teaterscenograf Walther Traum en dag slår op i avisen, møder der ham et ildevarslende syn: Midt på en af siderne kan han læse sin egen dødsannonce. Med nøjagtig angivelse af dødstidspunktet; kun ti dage fra dags dato. Problemet er – i sagens natur – at Walther Traum i højeste grad er i live og trods sin høje alder ikke ramt af nogen livstruende sygdom. Det hele peger med andre ord i retning af en gemen spøg eller trussel. Nogen har tænkt sig at skræmme ham – eller i værste fald slå ham ihjel.

Walther bor på et plejehjem på Nørrebro i København. I hele sit lange arbejdsliv har han fungeret som scenograf for mange af hovedstadens teatre, og i sit lille værksted har han i et halvt århundrede fremstillet kulisser, kostumer, masker og rekvisitter. En enkelt begivenhed hjemsøger ham dog stadig den dag i dag: Mordet på hans forlovede Hanne Berg tilbage i 1981. Og ikke mindst kredser den pensionerede scenografs tanker stadig om manden, der blev dømt for mordet og siden tog sit eget liv.

Erindringen om alt dette vender tilbage med fornyet styrke, da Walther konfronteres med sin egen dødsannonce og dermed tvinges ud i det måske mest ubehagelige efterforskningsarbejde, man kan tænke sig: Opklaringen af mordet på sig selv. For snart viser det sig, at det plejehjem, han ellers har gået og troet var et fredeligt og ganske ufarligt sted, gemmer på ikke så få hemmeligheder om stedets ansatte og beboere, hvoraf mindst én ønsker Walther ondt. Og meget tyder på, at den gamle teaterscenografs egen fortid igen er blevet uhyggelig aktuel.

Bogen er tredje og sidste bind i Traum-trilogien. De tre bøger kan læses helt uafhængigt af hinanden.

Uddrag fra bogen
[På vej …]