Anmeldelser af “Damevennens død”


5stjerner Munksgaard skriver krimi med både et finurligt plot og en kombination af lyriske og filosofiske registre. Det samlede resultat er en bemærkelsesværdig afslutning på en serie, der tager genrens konventioner alvorligt og samtidig leger virtuost med dem.
Jyllands-Posten

5stjerner Sidste del af Torben Munksgaards trilogi er hans hidtil bedste krimi. (…) Håkan Nesser, Munksgaards ældre svenske kollega, synes godt om hans krimier. Det forstår man godt. For uden at efterligne er Munksgaard elev af svenskeren, en af Nordens bedste krimiforfattere. Munksgaard er ligesom ham det, de franske kalder for en raconteur. Den fordækte fortæller, som slentrende a la den store Blicher verbalt og oralt italesætter sin historie i anekdoter, indskud og digressioner. Langsomt, men sikkert, skabes der med snigende spænding et mønster af sandsynlig kausalitet og overraskende konklusion. (…) Med ’Damevennens død’ afsluttes en krimitrilogi, som originalt adskiller sig fra den gængse danske krimilitteratur med og uden hygge, blod og bøddel. Bravo.
Politiken

Torben Munksgaard har efter min mening skrevet én af de seneste års bedste danske kriminalromaner, og med Damevennens død har han på fornemste vis afsluttet sin Traum-trilogi og samtidig vist sig som en krimiforfatter, hvis næste værk man kun kan se hen til med forventningens glæde.
Bogpusheren