Om mig

Forfatteren Torben Munksgaard

Jeg er født i 1975 i Haderslev og bor i dag på Frederiksberg i København.

Efter studier i matematik og fysik skiftede jeg i 1996 studieretning og uddannede mig som BA i filosofi og siden cand.it. Herefter har jeg arbejdet en årrække i tv-branchen som producent, tilrettelægger og manuskriptforfatter og senere som blandt andet projektleder og kommunikationsmedarbejder i forskellige virksomheder. I dag arbejder jeg som forfatter på fuld tid.

Jeg debuterede som romanforfatter i 2007 med ”Retrograd”, som vandt Lindhardt og Ringhofs nordiske romankonkurrence om bedste samtidsroman. I 2013 modtog jeg Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium, som gjorde det muligt for mig at leve af at skrive.

I 2019 debuterede jeg som digter med digtsamlingen “Mere lys”, og i 2020 fik jeg min debut som krimiforfatter med romanen “Digterens død”, der året efter modtog Det Danske Kriminalakademis debutantpris. I 2023 modtog jeg Kriminalakademiets pris for årets bedste danske krimi, Harald Mogensen-prisen, for “Damevennens død”, som samtidig blev nomineret som Danmarks kandidat til den nordiske krimipris Glasnøglen og senere til Blixenprisen 2023.

Læs mere om mit forfatterskab på Litteratursiden >>

Torben Munksgaard Besøg min facebookside