Anmeldelser af “Diskodanserens død”


Torben Munksgaards Diskodanserens død er en uortodoks krimi, der vækker mindelser om Mord-serien. (…) Munksgaard skriver glimrende (…) Plottet er … sindrigt og sindssygt og klasser over noget, Turèll kunne have fundet på.
– Weekendavisen

Munksgaard brillerer med anden del af sin vellykkede Traum-trilogi. (…) Torben Munksgaard følger sin første krimi Digterens død, som han har modtaget Det Danske Kriminalakademis debutantpris for, op med denne anden del af sin varslede Traum-trilogi på samme overbevisende facon. Munksgaard er en begavet krimiforfatter og behersker af det danske sprog. (…) Jeg kan sige det helt kort: Munksgaard skriver ganske enkelt godt! Som i ’rasende godt’.
– Litteratursiden

… et stærkt ekspressivt sprog. Havde det været musik, kunne man sige, at efter førstesatsens hurtige allegro har vi nu en mere langsom og indfølende andante eller adagio. Vi glæder os til, hvad der forventeligt må være den afsluttende rappe presto.
– Jyllands-Posten

Altid inciterende velskrevet, aldrig uinteressant med sin morderiske motivkreds.
– Politiken

(ud af 5) Sproget er (…) præcis lige så forrygende som i første; der er brillante beskrivelser af personer og omgivelser. Og så er der en følelse af intellekt, uden at det bliver højpandet. (…) Hvis du er til lydbøger kan jeg klart anbefale dig at lytte til både denne og første bog. David Garmark er som skabt til at læse disse bøger.
– Fuglebakkens Bogorm

… forfatteren [skildrer] med en masse fine nuancer, hvordan Ulrichs forestillinger om, hvad der ligger bag hændelserne, konstant skifter. Ny viden gør, at hans syn ændres, og det er denne fortløbende erkendelsesproces, frem for det kriminalistiske, der gør læsningen interessant, og Nørrebro-miljøet virker autentisk.
– Dagbladenes Bureau

Bogens plot er vanvittig velskrevet, så jeg som læser abonnerede på alle teorier undervejs (…) Jeg kan kun anbefale ‘Diskodanserens død’ (og ‘Digterens død’) til de ruskende lange efterårsaftner.
– Simone Karlas Bøger

… Torben Munksgaard er en interessant forfatter, som skaber nogle utrolige verdener, som ingen anden kan. (…) bestemt en bog der er værd at læse.
– De Unges Ord

En anderledes krimioplevelse med et forførende, malerisk sprog og et fint fokus på relationer og stemninger.
– Lektørudtalelse