Anmeldelser af “Digterens død”

 
Det er den bedste kriminalroman, jeg har læst i flere år.
– Håkan Nesser (se hele hans anbefaling her >>)

5stjerner Særdeles vellykket kombination af klassisk krimimønster og moderne stenbrokrimi. Dansk krimidebutant består eksamen i lukket-rums-mysterium på fineste vis. (…) ”Digterens død” er en krimi noget ud over det sædvanlige. Foruden en meget tilfredsstillende kriminalgåde gør figurerne, ikke mindst Nørrebro-bohèmerne Pelle og Simon, indtryk. Også kunstnermiljøet med den foragtede, men ikke desto mindre meget indgribende social-darwinistiske dynamik er tegnet med sikker og elegant-ironisk hånd. Der er både stringent og rationel mysterieopklaring og suggestiv lyrisk atmosfære i Munksgaards imponerende nye stenbrokrimi.
– Jyllands-Posten

Torben Munksgaard springer ud som krimiforfatter. I en nyskabende sammensmeltning af spænding og samtidsskildring har han skrevet en utraditionel, men særdeles smuk krimi. (…) Bogen er en hudflettende ærlig beskrivelse af digterfigurens liv og vilkår i et kulturfattigt og overfladisk Danmark. Munksgaards brug af samtidsskildring og digtning udgør et særdeles interessant og uhyre velskrevet bud på en alternativ krimi, som ikke rigtig kan sammenlignes med noget tilsvarende.
– Litteratursiden

Digterens død er en original, finurlig, overraskende, stemningsfuld, sproglig veloplagt krimi, og i et regnfyldt Nørrebrounivers leger forfatteren med det klassiske lukket-rum-mysterium. Og tænk engang – en krimi helt uden politi, retsmedicinere eller journalister, men med en lærervikar i 30’erne, der har læst litteraturvidenskab. Det er en fremragende bog.
– Vild Med Krimi (citat fra Facebook)