Anmeldelser af “I virkeligheden”

 
6stjerner Der er langt mellem danske romaner på det niveau, Torben Munksgaard præsterer med ”I virkeligheden”. Måske har Munksgaard leveret sin generations store, danske samtidsroman. Og meget tænkeligt har han skrevet årets roman. (…) ”I virkeligheden” spiller i en helt anden liga, end de fleste unge forfattere opnår. Dels fordi konstruktionen er original, historierne gode og troværdige – dels fordi Torben Munksgaard skriver pragtfuldt. Klart og tydeligt, karsk, men også poetisk. (…) Billedligt talt har Torben Munksgaard med denne ambitiøse roman vovet at passere den store flod, der adskiller det gode, solide håndværk og stor kunst. ”I virkeligheden” tilhører sidstnævnte kategori.
– Dagbladenes Bureau

5stjerner »I virkeligheden« er cool og begavede fortællinger om samtiden. Torben Munksgaard rocks. (…) Den er særdeles vellykket, både stilistisk, sprogligt og eksistentielt.
– Berlingske Tidende

5stjerner Torben Munksgaard skriver med stor præcision og indlevelse i sine karakterer, og romanen bæres frem af både de mundrette dialoger og det komplicerede og velorkestrerede plot.
– Fyens Stiftstidende

4stjerner Torben Munksgaard er en karsk, ubehøvlet fortæller, der kynisk sender sine romankarakterer ud i det roterende tilværelseshjul uden sikkerhedssele. ”I virkeligheden” er eventyret om kejserens nye klæder om igen: underholdende og uhyggelig afslørende.
– Jyllands-Posten

4stjerner Doseringen af, hvad der bliver vist, og hvad der bliver skjult, er i det hele taget effektiv og atmosfæreskabende i romanen. (…) Torben Munksgaard er et litterært talent, der udvikler sig.
– Politiken

 4stjerner Munksgaard er en mester i at skildre folks egoisme, ligesom han fint viser, at der bag alle selviscenesættelserne findes en oprigtig eksistentiel sult efter kærlighed. (…) ‘I virkeligheden’ er en roman, som får sagt mange kloge ting om vores identitetsflimrende samtid og vores forkvaklede relationer til hinanden.
– Ekstra Bladet

”I virkeligheden” af Torben Munksgaard er en af den slags bøger, der kunne være en tvserie – men er for god til at blive det. (…) Fremragende mosaik over verden af i dag. 
– ALT for damerne

En meget interessant og pågående roman, som man ikke slipper lige med det samme.
– Frederiksberg Bladet og Lokalavisen Vanløse Grøndal

Torben Munksgaard har skrevet flere anmelderroste romaner, og hans nye bog, I virkeligheden, er også glimrende. (…) I virkeligheden er godt skrevet og med interessante personer, hvor fokus skifter, løgne bliver afdækket og virkeligheden trænger sig på alt efter hvilken persons historie, vi følger som læsere.
– Lektørudtalelse/DBC

… en genial betragtning af os mennesker (…) Hans måde at gå ind i hovedet på sine personer føles ægte.
– MetteGerdt.blogspot.com