Anmeldelser af “Mere lys”


Eufori veksler med melankoli. Men vitaliteten fejler ikke noget. (…) ”Mere lys” ligner et selvopgør, men tangerer måske også et generationsportræt, og det er under alle omstændigheder et stykke moderne mandelitteratur.
– Jyllands-Posten

Torben Munksgaard bereder sig i sine gamle og nye digte på døden med både melankoli og mild humor (…) »I et åbentstående vindue bruser en bregne / lige så grøn som en værnepligtig / og jeg længes efter noget stort at dø for.« Gad vide, om disse tre linjer ikke simpelt hen sammenfatter hans karakteristiske sammenstød af det ensomme, triste og det fine, humoristisk overbærende?
– Information

Digtsamlingen ”Mere lys” er endnu et godt eksempel på, at der kommer stor litteratur fra små forlag (…) Efter at have læst ”Mere lys”, og med også ”Muren” i bagagen, står det klart for mig, at jeg må have læst alt, hvad Munksgaard har skrevet. Han er forrygende til at sætte tingene på spidsen på en umærkelig måde, der gør, at man som læser næsten ikke opdager, at man læser.
– BookHaul

Det er smukt, det er gribende, og det rammer en nerve et sted derinde, som netop frygter det uundgåelige endeligt og især kedsomheden, der kan ramme inden da. Mere lys er en absolut læseværdig digtsamling, som jeg med glæde vil stille op på reolen ved siden af Munksgaards romaner.
– Skriv For Livet